Čvn 23 2009

Rychlík do Prahy nedojel, u Benešova narazil do stromu

Lokomotiva 363 127-2 v Benesově po střetu se stromem

Lokomotiva 363 127-2 po střetu se stromem

Dnes došlo k mimořádné události na trati č. 220 v úseku mezi Bystřicí u Benešova a Benešovem u Prahy. Rychlík č. 652 jedoucí z Českých Budějovic do Prahy musel svou jízdu předčasně ukončit v Benešově, poté co narazil do spadlého stromu.

AKTUALIZOVÁNO

K nehodě došlo v 18:50 mezi stanicemi Bystřice u Benešova a Benešov u Prahy. Lokomotiva 363.127-2 narazila při rychlosti 90 km/h do stromu, který zasahoval do jízdního profilu. Při srážce došlo k rozbití čelního okna od stanoviště strojvedoucího a poškození sběrače. Vlak setrvačností dojel do stanice Benešov u Prahy, kde svou jízdu ukončil. Cestujícím byl ve stanici umožněn přestup do pro ten účel opožděného osobního vlaku tvořeného jednou jednotkou řady 451.

Překvapením pro mnohé cestující bylo, že přípojné rychlíky k R 652 v Praze hlavním nádraží vyčkaly příjezdu osobního vlaku tak, aby byl umožněn přestup klientům cestujícím přes Prahu. Tato pro všechny nepříjemná záležitost však byla zároveň demonstrací toho, že pokud se na patřičných místech sejdou profesionálové, kterým jde o věc, lze následky minimalizovat.

Related Images:

Share

Můžete komentovat