Úno 23 2009

Vogtlandbahn vyrazí od grafikonu 2010 na trať Liberec – Rybniště/Seifhennersdorf

Desiro Vogtlandbahn

Desiro Vogtlandbahn

Tato společnost v majetku britské společnosti Arriva nabídla pro provoz pro provoz na této trati motorové vozy Siemens Desiro. O zakázku provozování dopravy na této trati se zajímaly dále i České Dráhy, Keolis, Railtransport, Student Agency a Viamont. O tom, že zvítězila společnost Arriva informovala 23. 2. mladá fronta Dnes. Výběrové řízení pro provoz na této trati vypsal Liberecký kraj ve spolupráci s Ústeckým krajem.

Desiro Vogtlandbahn

Desiro Vogtlandbahn

S Desiry společnosti Vogtlandbahn se můžeme setkat ve velkém množství na Chebsku. Voghtlandbahn vlastní také vozidla Regiosprinter, které na trati Karlovy Vary – Mariánské lázně zajišťují provoz pod společností Viamont. Tato trať byla první, na které v předchozích letech proběhlo výběrové řízení na provozování železniční dopravy.

Ze strategického hlediska je trať 089, která má napojení na zahraničí pro vstup nového dopravce na trh výhodná, zvláště když se jedná o zahraničního dopravce. Společnost Arriva předpokládá, že toto výběrové řízení v Libereckém kraji nebylo poslední. Můžeme tedy očekávat, že v případě dalších výběrových řízení se v budoucnu se setkáme s Desiry této společnosti na více tratích v Libereckém kraji.

Vlak Railtransport/SBE

Vlak Railtransport/SBE

Kraj výběrovým řízením získal cenově a kvalitativně výhodnější nabídku oproti současnému provozu. Arriva by se měla objevit na Liberecku až od grafikonu 2010-2011 a má zajišťovat provoz po dobu deseti let. Dodejme ještě, že Vogtlandbahn nebude prvním soukromým železničním dopravcem, který na této trase vozil své cestující. Společnost Railtransport (dříve Railtrans) ve spolupráci s německou společností SBE (Sächsisch-Böhmische Eisenbahngesellschaft) provozuje na této trase čtyři páry spojů každý pracovní den. Dále na této trati můžeme potkat vlaky německé společnosti DB Regio, v těchto vlacích platí tarif ČD.

Related Images:

Share

Můžete komentovat