Zář 05 2009

České dráhy prodlouží slevy na jízdenky v nabídce Léto 2009 až do prosince

Veselí nad Moravou

Veselí nad Moravou

Speciální slevy a letní zvýhodnění na jízdenky Českých drah v rámci akce „Léto 2009“ budou prodluženy až do 12. prosince, kdy přestane platit stávající jízdní řád. Největší český dopravce tak reaguje na úspěch této nabídky, která pozitivně ovlivnila vývoj počtu cestujících a odrazila se také v růstu tržeb.

Cílem „Léta 2009“ bylo podpořit regionální turistický ruch a usnadnit lidem cestování v době, kdy většina rodin šetří každou korunu. Vzhledem k tomu, že se nabídka setkala s úspěchem, rozhodl se dopravce prodloužit platnost některých letních zvýhodnění až do 12. prosince, do konce platnosti stávajícího jízdního řádu 2008/2009.

České dráhy během celého léta celkem přepraví asi o dva miliony cestujících více, než by přepravily bez zavedení této nabídky. Letní nabídka Českých drah „Léto 2009“ pozitivně ovlivnila vývoj počtu cestujících a odrazila se také v růstu tržeb. Ty za prvních 7 měsíců vzrostly meziročně o 150 milionů korun, tedy zhruba o 5 %. Největší meziroční nárůst byl přitom zaznamenán právě po zavedení „Léta 2009“.

Nabídka „Léto 2009“ zahrnuje až do prosince tyto slevy:

  • upravuje platnost víkendové jízdenky SONE+ ve verzi pro osobní a spěšné vlaky (za 150 Kč) nejen o víkendu, ale i v pracovní dny
  • zlevňuje se krajská síťová jízdenka REGIONet ve verzi pro jednoho cestujícího a to ze 150 Kč na 99 korun
  • místenky za 0 korun pro vlaky SC Pendolino ve 2. třídě na jižní větvi (Praha – Brno – Břeclav) budou nadále ve stejném počtu k dispozici
  • ve vlacích SC Pendolino na severní větvi (Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava) mohou držitelé In-karet s aplikací Rail plus nakupovat místenku se slevou bez omezení

Speciální nabídky na „Den železnice“ v sobotu 26. září 2009

  • obě varianty SONE+ ve vlacích ČD budou platit až pro 5 osob, bez omezení věku
  • každý, kdo pojede 26. září s jakoukoli variantou krajské síťové jízdenky REGIONet, si bude moci do konce září zakoupit kilometrickou banku se slevou 20 %, tedy pouze za 1.600 Kč místo obvyklé ceny 2.000 Kč.

Další možné slevy z široké nabídky Českých drah si můžete vypočítat v kalkulátoru jízdného na webu www.jizdenky.nanadrazi.cz.

Related Images:

Share

Můžete komentovat