Srp 27 2009

České dráhy na konci prázdnin posílí spoje mezi Prahou a Ostravou

Jednotka řady 680 Pendolino

Jednotka SC Pendolino

V pondělí 31. srpna, poslední den před začátkem školního roku, vypraví České dráhy posilová pendolina na trase Praha – Ostrava – Třinec a zpět. České dráhy tak rozšíří přepravní kapacitu vlaků SuperCity pendolino na ostravské větvi o více než 650 míst. Vzhledem k většímu zájmu o cestování vlakem na konci prázdnin České dráhy zároveň doporučují všem cestujícím včasné zajištění rezervace míst a nákup jízdenek v předprodeji.

Cestující, kteří se vracejí z prázdnin na začátek školního roku do Prahy, Ostravy, Karviné, Českého Těšína nebo Třince mohou použít dvě speciálně vypravená pendolina.

Posilový vlak SuperCity Pendolino Sprinter (SC513), který mezi Prahou a Ostravou nikde nezastavuje vyjede z Prahy do Třince v 16:23 hodin. Ten dosud jezdil jen v pátky. „Sprinter obvykle vypravujeme v pátek. Vzhledem k tomu, že konec prázdnin bývá z hlediska počtu přepravených osob nadprůměrný, pojede tento spoj i poslední srpnový den,“ říká Aleš Ondrůj, výkonný ředitel pro marketing a komunikaci.

V opačném směru pojede večerní pendolino (SC 510), které odjíždí z Bohumína v 19:17, z ostravského hlavního nádraží v 19:27 a do Prahy přijíždí 21:35.

Vzhledem k většímu zájmu o cestování vlaky v období na konci prázdnin doporučují České dráhy všem cestujícím včasné zajištění rezervace míst a nákup jízdenek v předprodeji. Předem se vyplatí pořizovat jízdenky zejména do vlaků SC Pendolino, které jsou s povinnou rezervací. „Jednoznačně doporučujeme nakupovat jízdenky na vlaky kategorie SuperCity, EuroCity, InterCity, Expres nebo rychlík přes internet, na adrese eshop.cd.cz,“ dodává Aleš Ondrůj. „Jízdenku si mohou cestující pohodlně zakoupit také v jednom z automatů nové generace, které jsou umístěny v nejdůležitějších stanicích Českých drah. Tyto automaty umožňují výdej jízdenek na vnitrostátní spoje ČD, koupit v nich lze i místenku na spoje SC Pendolino.“

Related Images:

Share

Můžete komentovat