Bře 12 2009

Novinka ČD TIP – jízdenka do Vídně a zpět za 19 euro

Zámek Schonbrunn, Vídeň, Foto: Miroslav Vyka

Vídeň, zámek Schönbrunn

České dráhy připravily zcela nový produkt, mimořádně výhodnou akční jízdenku ČD TIP. Jako první mohou cestující vyrazit některou dubnovou neděli na výlet pendolinem z Prahy nebo Pardubic do Vídně a zpět za pouhých 19 eur (cca 551 Kč). Dopravce hodlá v budoucnu nabízet svým zákazníkům ČD TIPy do různých destinací.

Počet jízdenek ČD TIP bude vždy omezený a České dráhy je budou prodávat v předem stanoveném termínu. V případě výletu do Vídně se jedná o 120 zpátečních jízdenek na dubnové nedělní spoje SC Pendolino. Jízdenky bude možné koupit pouze přes eShop Českých drah v týdnu od 23. do 29. března. Přesný čas zahájení prodeje oznámí České dráhy v pátek 20. března ráno.

ČD TIP do Vídně bude platit vždy na první ranní spoj SC Smetana s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 5:57 a příjezdem do Vídně na nádraží Südbahnhof v 10:02 hodin. K cestě zpět do Prahy pak cestující použijí vlak SC Antonín Dvořák s odjezdem z Wien Südbahnhof v 15:58 a příjezdem do Prahy hl. n. ve 20:01. Cestu bude možné zrealizovat během některé ze čtyř dubnových nedělí, tzn. 5., 12., 19., nebo 26. dubna 2009.

„Nová nabídka ČD TIP má za cíl doplnit poptávku po cestách na železnici v době finanční krize, připomenout naše výhodné cenové tarify a oslovit další klienty,“ vysvětluje výkonný ředitel pro marketing a komunikaci Aleš Ondrůj a dodává: „Naše nabídka má podobný charakter jako akční slevy u leteckých dopravců nebo u některých zahraničních železnic, např. německých Deutsche Bahn. Jízdenky budou zpáteční a platné na jeden den, konkrétně na dubnové neděle. Umožňují tak jednodenní cenově dostupný výlet do Vídně spojený například s návštěvou galerií nebo jiných památek.“ Ondrůj dále upozorňuje, že je v ceně zahrnuta jak doprava v trase Praha – Vídeň a zpět, tak rezervační poplatky pro obě cesty: „Cena 19 Euro je konečná nabídka včetně všech poplatků spojených se zpáteční cestou vlakem z Prahy nebo z Pardubic do Vídně.“

V tuto chvíli jde o pilotní projekt a pokud se osvědčí, chtějí ho České dráhy dále využívat v propagování cestování vlakem do zahraničních měst, kam jezdí jejich spoje. „Na eShopu nabízíme levné jízdenky do řady měst v Evropě za 9, 19, 29 nebo 39 EUR. Mezi tato města patří například Vídeň, Salcburk, Berlín, Budapešť nebo Varšava či Lublaň, ale i některá další,“ uzavírá Aleš Ondrůj.

Podmínky pro jízdenky ČD TIP do Vídně

  • Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní zpáteční;
  • Jízdenky budou prodávány pouze na dubnové neděle;
  • Cena zpáteční jízdenky včetně všech poplatků (rezervace) je 19 EUR (cca 551 Kč);
  • Prodej zpátečních jízdenek probíhá v předprodeji pouze 1 týden (od 23. do 29. března 2009) nebo do vyprodání kontingentu 120 kusů, hodina zahájení prodeje bude zveřejněna v předstihu;
  • Jízdenky platí pouze ve vlacích SC/EC 15 Smetena Praha – Vídeň a EC/SC 16 Antonín Dvořák;
  • Jízdenky jsou vždy vydávány pro trasu Praha – Vídeň a zpět, cestující z Pardubic si zakoupí jízdenku pro tuto trasu a nastoupí / vystoupí v Pardubicích;
  • Jízdenky je možné zakoupit výhradně v elektronickém obchodě ČD eShop na adrese www.eshop.cd.cz;
  • Jízdenky platí jen ve 2. třídě;
  • Najednou je možné zakoupit jen 5 ks jízdenek;
  • Pro reklamace a návratky platí zvláštní podmínky, v platnosti jsou také podmínky pro mezinárodní elektronické jízdenky eTiekt (viz www.eshop.cd)

Pozn. Uvedené ceny v Kč jsou orientační a mění se dle kurzu Kč vůči EUR.

Related Images:

Share

Můžete komentovat