Říj 05 2011

Šance pro Moldavskou dráhu?

Motorový vlak JHMD v Hrobě

V odpoledních hodinách úterý 4. října 2011 proběhla prezentační jízda soukromého dopravce Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) na trati z Mostu do Moldavy v Krušných horách. Od nového jízdního řádu se chystá k nepříjemné změně, kdy na Moldavu budou dle objednávky Ústeckého kraje zajíždět vlaky Českých drah celoročně jen o víkendu a v pracovní dny jen během prázdnin.
Vzhledem k tomu, že Krušné hory jsou rekreanty z Teplicka a Mostecka využívány nejen v sezoně, ale dosti hojně i mimo sezonu, oslovili starostové Konzultační dopravní společnost a JHMD, zda-li by jim nepomohly problém zvládnout. Oslovené společnosti mají v oboru bohaté zkušenosti, neboť již několik let společnými silami zajišťují úspěšné provozy na dvou tratích v Ústeckém kraji: na Doupovské dráze na Kadaňsku a na Švestkové dráze mezi Litoměřicemi a Mostem. Na obou tratích dopravu objednávají místní mikroregiony.

Uskutečnění prezentační jízdy však ještě automaticky neznamená, že bude ihned zahájen provoz. Nyní teprve budou následovat jednání, která budou mít za cíl zajistit dostatek finančních prostředků na objednání železniční dopravy. Teprve až po těchto jednáních bude zřejmé, na kolik provozních dní se podařilo finance zajistit a jak bude vypadat budoucí jízdní řád. V každém případě nyní existuje poměrně velká naděje, že vlaky v pracovních dnech budou na Moldavské dráze zachovány.

Zástupci obcí před motorovým vlakem na Moldavě

Related Images:

Share

Můžete komentovat