Bře 22 2010

Slavnostní otevření trasy metra D proběhlo

Slib vítěze komunálních voleb z roku 2006

V neděli 21. 3. proběhla akce s názvem Slavnostní otevření trasy metra D. Konala se na stanici metra C Kačerov, která dnes slouží jako přestupní terminál na velké množství přetížených autobusových linek ve směru na sídliště Krč, Lhotka, Písnice a do dalších oblastí. Cílem happeningu bylo upozornit na nekoncepčnost při plánování dopravních staveb v Praze. Například nesmyslně naplánovaným prodlužením metra do Motola se v Praze bohužel mnoho lidí nepozastaví. Akci svým výstupem podpořil jeden z nejkvalitnějších dopravních odborníků v Praze – Martin Šubrt. I já sám jsem se v rámci iniciativy Pražané a Pražanky za MHD zapojil.

O to jde, pustit ke slovu odborníky i veřejnost, jedině tak zabráníme nesmyslnému plýtvání

Iniciativa za MHD podle organizátorů akce vznikla teprve nedávno. Tvoří ji zejména lidé, kteří se začali sdružovat proti omezování provozu v pražské hromadné dopravě, jak ji počátkem roku plánoval ROPID, kvůli snížené platbě za veřejnou službu od magistrátu hlavního města. Nyní chce sdružení vyvolat veřejnou debatu o potřebě zkvalitnění městské dopravy v celé Praze.

Toto z mé strany stačí, pojďme se o tom dozvědět více ze stránek samotné iniciativy, médií, blogů a videozáznamu celého vystoupení.

Odkazy:

Video z akce: na youtube je k dispozici celý záznam trvající necelou hodinu. Od poklepání na základní kámen přes stavbu, přestřižení pásky až po projev dopravního odborníka.

Related Images:

Share

Můžete komentovat