Lis 07 2009

Gliwice …

Pozvána k referendu

Pozvána k referendu

V neděli 11. září 2009 bylo vyhlášeno referendum na odvolání presidenta a městské rady Gliwic v Hornoslezské aglomeraci (GOP) Samotné referendum proběhne v Gliwicích 8.11.2009 mezi 6. až 20. hodinou. Hlavním impulzem ke konání tohoto u nás nemyslitelného referenda bylo zrušení tramvajového provozu ve městě Gliwice k 30.8.2009.

Ano pro budoucnost Gliwic

Dámy a pánové, obyvatelé Gliwic,
s obavami sledujeme rostoucí aroganci orgánů našeho města, ignoraci hlasu obyvatel a celkový nezájem o jakýkoli dialog s občany. Rozhodnutí přijatá obecními úřady jsou stále destrukčnější a zcela ignorují městský prostor a jeho sociální rozměr.
Vize městských orgánů je ve výstavbě obrovských komerčních prostor, průjezdných dálnic, mimoúrovňových křižovatek a logistických center zcela nepřiměřených k potřebám města. Naší představou je však město pro lidi.
Více na stránkách Referendum Gliwice

Vyvrcholením předvolební kampaně měl být plánovaný průjezd tramvají Gliwicemi před zákonným ukončení kampaně v pátek 6.11.2009.

Zátarasy na tramvajové trati do Gliwic 6.11.2009

Zátarasy na tramvajové trati do Gliwic 6.11.2009

Avšak jaké bylo překvapení pořadatelů jízdy i přizvaných médiích, když vypravená tramvaj byla na popud vládnoucích orgánů města blokována policií a nevpuštěna do království Gliwického. Vzhledem k tomu, že tato akce byla pořádána v souladu s platnými zákony a příslušná technická povolení byla předem vydána, nakonec muži a žena zákona museli ustoupit a kompromisně pustili tramvaj alespoň na část trasy.

Opatření, která měla jízdu zlé a zastaralé tramvaje zastavit nebyla nepodobná protiteroristickým manévrům. Že by souvislost s vyhlášením referenda dne 11. září … ?

Related Images:

Share

Můžete komentovat