Zář 22 2009

Nové minibusy pro Brno

Fiat Mave CiBus ENA na Komenského náměstí v Brně

Fiat Mave CiBus ENA na Komenského náměstí v Brně

Během Evropského týdne mobility byl veřejnosti v sobotu 19. září 2009 slavnostně představen nový minibus Fiat Mave CiBus ENA Z MAXI od společnosti Mave, s.r.o. První dodaný minibus byl tak představen široké veřejnosti, která si jej mohla důkladně prohlédnout a poté se i na prezentačních jízdách povozit.

Během tohoto roku budou do Brna ještě dodány dva další a v prvním pololetí roku 2010 další dva. Celkem tedy bude mít Dopravní podnik města Brna k dispozici pět těchto minibusů. Minibusy jsou speciálně upraveny tak aby pojmuly 6 invalidních vozíků společně s doprovodem pro postižené osoby a nebo lehkou přestavbou lze udělat minibus s kapacitou 20 osob. Minibus má dvoje prostorné dveře opatřené bezpečnými plošinami pro vozíčkáře a matky s dětmi. Vůz je v brněnských barvách, první dodaný minibus obdržel evidenční číslo 7501 a byl i osazen informačním systémem. V prostoru pro cestující jsou po boku (na stěnách) umístěna složená sklopná sedadla.

Tyto nové minibusy budou přednostně nasazovány na linky číslo 81 a 82, kde nahradí dosluhující a dnes již nevyhovující Karosy. Mimo to je budou moci cestující potkat i na méně vytížených spojích, kde není ekonomicky přínosné nasazení standardního autobusu.

Základní údaje minibusu CiBus ENA Z MAXI:

  • Délka: 8,432 m
  • Šířka: 2,109 m
  • Výška: 2,516 m
  • Hmotnost: 5 400 kg
  • Kapacita: 20 osob nebo 6 vozíčků a doprovod

Related Images:

Share

Můžete komentovat