Srp 06 2006

Plzeň, cyklobus

Plzeňský cyklobus v zastávce Černice, náves

Plzeňský cyklobus v zastávce Černice, náves

V sobotu 5.srpna 2006 vyrazil z Plzně do jižních a východních příměstských oblastí první cyklobus, označený jako linka 70.

Trasa linky vytvořena tak, aby po výjezdu linky mimo město do něj opět několikrát zajela a umožnila přestup na MHD (která však kola nepřepravuje). Délka trasy cyklobusu je podle www.pmdp.cz 140 km na jedno „kolo“, toho vyplývá, že délka linky 70 by měla být údajně 70 km. Cyklobus bude jezdit ve dnech volna a odjezdy z Košutky, Krašovské směr Bolevec jsou budou v 9:00 a 14:30 hod, z Bolevce ve směru na Košutku pak v 11:30 a 17:30 hod.

Trasa linky 70

Trasa linky 70

Jednotné jízdné je 20,- Kč za osobu, za přepravu jízdního kola, psa se nebude nic doplácet, ale za přepravu potomka, manželky, popř. tchýně však zaplatíte také 20,- Kč . Speciální linku budou moci využít i ti, kteří jízdní kolo nemají a chtějí se vypravit na túru v okolí Plzně.

Na cyklobus byl upraven autobus Karosa B731 č. 413, kdy byly v zadní polovině vozu odstraněny sedačky a přimontovány stojany na kola. Autobus je po jednoduché zpětné úpravě schopen nasazení do běžného provozu na standardní lince.

Related Images:

Share

Můžete komentovat