Bře 10 2018

Elon Musk předvedl podzemní rychlý dopravní elektrobus

Elon Musk

Elon Musk

Byznysmen a majitel Space X a Tesla Elon Musk předvedl koncept podzemního elektrobusu. Videozáznam s komentáři zveřejnil na svém Twitteru.

Nový druh městské veřejné dopravy rozpracovává další Muskova společnost The Boring Company. Předpokládá se, že se elektrobus bude pohybovat v tunelech pod zemí rychlostí až 150 mil (241 kilometrů) za hodinu. V komentářích Musk vysvětlil, že se bude stroj automaticky přepínat mezi tunely a výtahy.

Elon Musk  (* 28. června 1971, Jihoafrická republika) je americký podnikatel, vynálezce a filantrop. Spoluvlastnil internetový platební systém PayPal, založil kosmickou společnost SpaceX a spoluzaložil a v pozici CEO vede automobilku Tesla Inc. Zároveň je předsedou společnosti SolarCity, která se v USA zabývá instalací solárních panelů pro domy. Byl to Musk, který přišel s nápadem na založení společnosti, ale samotné provedení přenechal svému bratranci Lyndonu Riveovi, který je v současné době také ředitelem SolarCity. Musk má bakalářský titul v oboru obchod z The Wharton School a druhý bakalářský titul z fyziky z University of Pennsylvania, School of Arts and Sciences. Jednou se také objevil v seriálech Simpsonovi, Teorie Velkého Třesku a zahrál si i ve filmech Iron Man 2, Proč právě on?, Machete zabíjí, Děkujeme, že kouříte.

Jak by mohla vypadat budoucnost veřejné dopravy se můžete podívat v tomto videu:

 

 

 

Related Images:

Share

Můžete komentovat