Led 07 2015

V čínském městě Guangzhou (Kanton) otevřeli 31. 12. 2014 první tramvajovou trať

Nová tramvaj v čínském městě Kanton

Nová tramvaj v čínském městě Kanton

V čínském městě Guangzhou (Kanton) otevřeli 31. 12. 2014 první tramvajovou trať. Trať je dlouhá 11 km a má 11 zastávek. V budoucnu bude trať dlouhá 41 km se 40 zastávkami. Zatím trať vede ze zastávky Canton Tower do zastávky Wanshengwei podél severního pobřeží ostrova Haizhu. Oficiálně se tramvaji říká The Haizhu Island Circular New Tram (Chinese: 海珠环岛新型有轨电车; pinyin: Hǎizhū Huándǎo Xīnxíng Yǒuguǐ Diànchē). Na tramvajové trati jsou tyto zastávky: Canton Tower, Canton Tower East, Liede Bridge South, Party Pier (bude otevřena později), Nanfeng, Exhibition Center West, Exhibition Center Central, Exhibition Center East, Pazhou Bridge South, Pazhou Pagoda, Wanshengwei.
31. 12. 2014 začal zkušební provoz, který potrvá až do 11. února 2015. V tomto období bude tramvaj jezdit denně od 9:00 do 17:00 v intervalu 13 minut. Cestující v tomto období dostane paměntní jízdenku v ceně 2 juanů na kterou může jet jeden den několikrát.
Druhé období začne 12. února a cestující mohou využívat Yeng Cheng Tong karty ke koupi jízdenek. Rozsah provozu může být rozšířen podle poptávky cestujících. Nízkopodlážní tramvaje dodala firma Zhuzhou Electric Locomotive Co., Ltd. (ZELC). Provozovatelem tramvaje je Guangzhou Tram Co., Ltd., která je součástí Guangzhou Metro Corporation (GMC). První tramvaj byla ke zkušebním jízdám dodána již 30. září 2014. Moderní kantonská tramvaj má zásobník energie (state-of-the-art technologie skladování s Supercapacitorem), který se nachází na střeše tramvaje a slouží k jejímu napájení. Supercapacitor je nabitý během 30 sekund, když tramvaj stojí na zastávce. Zásobník energie byl vyroben ve spolupráci s firmou Siemens. Tramvaj tím pádem nepotřebuje trakční vedení.
Tramvaj se skládá ze čtyř modulů a délka vozidla je 36 m s maximální rychlostí 70 km za hodinu. Kapacita vozidla je 368 cestujících. V plánu je přepravit tramvají 26 600 cestujících za den.

Výstavba tramvajové tratě v čínském Kantonu.

Nová tramvaj v čínském městě Kanton.

Nová tramvaj v čínském městě Kanton.

Interier nové Kantonské tramvaje.

Interier nové Kantonské tramvaje.

Plán metra tramvaje a železnice v čínském městě Kanton.

Plán metra tramvaje a železnice v čínském městě Kanton.

Related Images:

Share

Můžete komentovat