Srp 20 2010

Dny otevřených dveří na Vltavské vodní cestě v Českých Budějovicích

Vizualizace plavební komory České Vrbné

Přijďte oslavit otevření přístaviště Lannova loděnice vybudované v rámci projektu Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice – Týn nad Vltavou. Ve středu 25.8. od 14 hodin proběhne nejen slavnostní akt, ale budou připraveny i atrakce a soutěže pro děti, kulturní program a budete mít možnost se jako jedni z prvních svézt na lodi v novém úseku České Budějovice – České Vrbné!

Ředitelství vodních cest ČR Vás dále zve na Den otevřených dveří, který se bude konat v pátek 17.9. od 14 do 18 hodin na stavbách plavební komory, jezu a ochranného přístavu v Českém Vrbném (předměstí Českých Budějovic).

Budou pro Vás připraveny prohlídky s odborným výkladem. Dozvíte se například jak funguje plavební komora, co je to ochranný přístav a mnoho dalších zajímavostí. Připraven bude i doprovodný program pro děti i dospělé.

Cílem staveb I. úseku celého projektu je obnovit splavnost Vltavy mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou pro rekreační plavbu. Po dokončení, které se předpokládá v roce 2010, spojí tento úsek v délce 8,9 km dvě velká centra turistického ruchu Jihočeského kraje po vodní cestě a umožní tak rozvoj další oblasti dopravy – plavby po řece.

Vizualizace ochranného přístavu České Vrbné

Obnovením splavnosti v rámci celého projektu až po Týn nad Vltavou se jihočeská Vltava plavebně napojí na nádrž Vodního díla Orlík a tím výrazně rozšíří turistický potenciál plavby o celou Orlickou nádrž na Vltavě a Otavě.

Více o projektu:

Splavnění horní Vltavy – I. úsek: Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice – Hluboká nad Vltavou

Related Images:

Share

Můžete komentovat