Bře 23 2011

Na letiště Karlovy Vary lety z nových destinací

V hale letiště Karlovy Vary

Úterý 22. března 2011 vstupuje do historie Karlových Varů. Na letišti v Olšových Vratech přistálo první letadlo z Jekatěrinburgu.  Toto město na hranici Evropy a Asie s téměř milionem a půl obyvatel je po Moskvě a Petrohradu třetím městem Ruské federace, z něhož se do lázeňského města létá.

Pár letů U6739/U6740 bude létat vždy v úterý, nahrazuje v tento den jeden pár letů společnosti URAL AIRLINES dříve létající do Prahy.  První let byl přivítán slavnostně za účasti letištních hasičů.

Již následující den večer, ve středu 23. března, odlétá z Karlových Varů do Jekatěrinburgu další nový spoj, let CQ158 společnosti Czech Connect Airlines, aby se letadlo vrátilo druhý den dopoledne do Karlových Varů.

Spoje do/z Moskvy mění od neděle 27. března i Aeroflot novým ranním spojem v pondělí, když zůstává i druhý pondělní spoj této společnosti v podvečer. Naopak končí provoz středečního letu.

Další novou destinací pro Karlovy Vary je ukrajinský Kyjev.  Od 21. dubna bude létat společnost AEROSVIT každé pondělí a čtvrtek v odpoledních hodinách.  Od 5. června pak bude každou neděli v poledních hodinách létat společnost AZAL z nejvzdálenějšího místa, z hlavního města Ázerbájdžánu Baku.  Tato společnost od loňského léta provozuje úspěšnou linku do Prahy, kam létá každý čtvrtek.

Největším dopravcem na letišti v Karlových Varech zůstávají České aerolinie. Vedle sobotního páru letů z Prahy do Karlových Varů a Petrohradu a zpět to je ještě spojení s Moskvou čtyřikrát týdně – v úterý, čtvrtek, sobotu a neděli s přílety ve 13:30.

Všechny spoje jsou využívány především návštěvníky a pacienty lázeňských zařízení v Karlovarském kraji.

V letním období přistává v Karlových Varech i charterový let společnosti Travel service z Antalye.

Related Images:

Share

Můžete komentovat